Kundeudtalelser

Læs udvalgte udtalelser herunder

logo
Jesper Andersen fra BKI professionel

Servicechef Jesper Bjørn Andersen om samarbejdet med Dan

BKI Professionel stod over for en stor vækst på traditionelt produkt og løsningssalg, men også på markedet omkring services til nuværende og nye kunder.

I den forbindelse havde Jesper brug for at få et andet perspektiv på hans ledelsesmæssige opgave som servicechef, samt et ønske om at få set på den kommende strategi fra eksterne briller.

Serviceforretningen vokser hurtigt på både opgaver og antallet af ansatte – hvilket medfører nye opgaver, nye metoder og en ny tilgang til hverdagen.

Med udgangspunkt i løbende sparringsmøder om Jespers opgaver og udfordringer, har han sammen med Dan udarbejdet en ny servicestrategi, holdt fokus på de opgaver det medfører samt eksekvering i hverdagen.

logo
Søren fra BKI Professionel

Søren Meng, divisionschef BKI Professionel om samarbejdet med Dan

Beskriv kort opgaven/udfordringen. 

Da BKI Professionel stod for at skulle investere markant i udvidet serviceafdeling, havde vi behov for sparring og behov for at få gennemset vores ”service level” med eksterne briller, få inspiration til nye processer og systemer.


Hvorfor valgte du at bruge Service Diversity Lab (Dan) som Konsulent

Jeg havde tidligere arbejdet med Dan og kendte hans evne til analysere, stille spørgsmål og inspirere til at gøre tingene anderledes og måske endda en smule bedre. Samtidigt var det for mig vigtigt, at vores afdeling og nøgelfunktioner bleve inspireret af nogle udefra, men som samtidig havde erfaring med service og elsker den gode kundeservice.  


Hvad var din oplevelse af samarbejdet med Dan

Dan er kundernes mand og hans motto om at kunden altid har ret – til god service, eksekveres på en behagelig og meget motiverende facon. Egentligt ville jeg jo have hyret ham til at stå i spidsen for vores rejse, men han påstod at han ville være selvstændig.. nu forstår jeg hvorfor….jeg er sikker på at han får mange glade kunder fremover.


Hvad var udbyttet af samarbejdet

Vi er blevet inspireret til hvordan vores fremtidige serviceafdeling skal struktureres, hvor vi kan gøre en forskel og ikke mindst fået øjnene op for hvor vores systemer og processer kan og bør forbedres. Jeg føler os godt rustet til at tage det næste skridt på den rejse.


Hvorfor vil du anbefale Service Diversity Lab til andre, eller hvorfor vil du booke Dan igen.

For det første er de knalddygtige og inspirerende. Men på en dejlig jordnær og anti-konsulent-agtige måde. Dan er ekstremt god til at lytte, sætte sig ind i tingene og så nærmest få os til at føle, at vi selv har fundet de vise sten. Derfor tror jeg også det virker på den lange bane…


logo
Lars, Jens, Lars og June fra Arla

Lars, Jens, Lars og June om samarbejdet med Nicolai

Når intern kommunikation bliver genstand for salg.

Projektet blev undfanget med intern kommunikation som omdrejningspunkt, og et intenst ønske om at bruge salgsfagligheden til at nå nye højder. Nye perspektiver giver nye handlemuligheder!

Og dermed var kimen til bedre samarbejde, mere smidig kommunikation og langt mere effektive arbejdsgange lagt. Forløbet bestod af salgsmetoder, psykologi og kommunikation i én skøn forening.

Med udgangspunkt i forståelse for egen adfærd, og ikke mindst hvordan den adskiller sig fra andres kunne salgs og kommunikationsmetoderne tages i brug, i arbejdet på at øge effektiviteten af den interne såvel som eksterne kommunikation.

logo
Klaus fra DK Company

Klaus Bach Jensen, DK Company – om samarbejdet med Nicolai

Int. franchise- og retailmanager

Jeg har sjældent mødt en, der brænder SÅ meget for emnet salg som Nicolai. Jeg synes også, han er inspirerende. Vi pingponger masser af idéer, og han er virkelig energisk.

Han adskiller sig fra andre salgstrænere/-konsulenter … bl.a. ved, at han har en ægte interesse for, hvilket udbytte min virksomhed får ud af samarbejdet. Og det, vi kommer frem til, skal være anvendeligt.

Hos andre har jeg oplevet, at de bare sælger timer og varm luft – uden kærlighed til mig og mit firma. Tit har jeg en oplevelse af, at andre konsulenter kører efter one-night stands … Nicolai går derimod efter et forhold, hvis man kan sige det sådan. Det er også årsagen til, at vi arbejder sammen med ham.

Jeg plejer ikke at skulle gå til eksamen, når jeg underviser andre – men det skulle jeg satme hos Nicolai: Han sikrede sig altid, at det materiale, jeg skulle videreformidle i organisationen, blev formidlet med den rette intensitet, kærlighed og 'omfangsrighed'. Han ville være sikker på, at tingene ikke bare kom videre i en slap udgave af det, han havde brugt lang tid på finde frem til.

Og jeg må sige: Jeg blev rigtig glad for at skulle til eksamen over for Nicolai – for det værste jeg ved er at blive talt efter munden af én, som bare vil have mine penge. Det er også en af grundene til, at vi bruger ham. For hvis ikke han havde været så ærekær omkring selve slutproduktet – målt på dét, slutbrugeren får ud af det – havde han jo blot været endnu en konsulent, som havde forsøgt at sælge DK Company et eller andet.

Al den formidlingssikkerhed, jeg har i forbindelse med dette projekt, har jeg opnået ved at træne med Nicolai – ved at 'være til eksamen'.

Han har en monster-stor interesse for salgstræning. Og jeg kender ingen, der er så videbegærlige som ham – han læser jo simpelthen alt og kan nærmest alle kildehenvisninger i hovedet.

           

Nicolai har også uvurderlig stor erfaring med at stykke tingene sammen i praksis – så det fx hverken bliver for langt eller for kort. Det er afgørende for mig at vide, hvor lang tid en case, øvelse eller opgave tager at udføre. Og havde jeg stået med det alene, havde jeg ikke haft en anelse om, hvor lang tid jeg havde materiale til, hvor lang tid det ville tage at komme igennem.

I modsætning til mange andre konsulenter, som arbejder med coaching, så er Nicolai faktisk uddannet i det. Hér er han en vagthund. Han har fx frarådet at coache på den svære samtale – fx ift. hvad der sker på hjemmefronten. Det rager ikke os. Når vi salgscoacher, så coacher vi på værktøjerne – aldrig på personen.

Nicolai har fokus på at lave et 'vedligeholdelsesprogram' (et commitment-værktøj) – fx en fælles platform, medarbejderne efterfølgende kan kommunikere på og udveksle erfaringer og gode råd på. Dén proces var Nicolai også involveret i: Han er en uhyggeligt engageret driver – ift. at hjælpe med at finde det rette værktøj til i praksis at føre tingene ud i livet. Også når han er smuttet.

Så selv om han ikke har ansvaret for slutproduktet – løfter han af sig selv ansvaret for, at vi ikke står tilbage med fornemmelsen af bare at have været trukket gennem endnu et kursus.

           

Nicolai stillede det vigtige spørgsmål: ”Hvordan får vi alle medarbejderne (som er involveret i denne salgscoaching) til at interessere sig for coachingen og øvelserne – både de to-tre dage, selve forløbet varer, og i ugerne og månederne bagefter?” Og netop dét satte han sig for at løse sammen med os.

Personligt har jeg fået et kick ud af at arbejde sammen med Nicolai om salgscoachinguddannelsen: Jeg synes virkelig, det har været fedt. Og jeg har udviklet mig enormt meget af det ift., når jeg skal lære noget fra mig – og formidle noget videre.

Jeg har også fået masser af positiv feedback på det … jeg har nok 100 mails fra medarbejdere, som begejstret taler om, hvor godt og fagligt stærkt det har været.

Nicolai forstod vores organisation med det samme, bl.a. fordi han er interesseret i mennesker og mekanismer. Han er god til at holde sin perspektivering åben og fleksibel. Han fokuserede på, at øvelser og spørgsmål skulle være forskellige, så vi appellerede til alle – og kunne holde interessen og intensiteten oppe hele vejen.

           

Jeg vil i den grad anbefale andre virksomheder at samarbejde med Nicolai – især hvis du som virksomhed ved, at du rent faktisk vil have noget ud af samarbejdet. Men ønsker du ikke reelt nogle ændringer – eller at involvere dig helhjertet – så vil jeg ikke anbefale ham. Min oplevelse med ham er, at han ikke giver plads til, at man kan sove sig til en sejr. Det kræver noget af én. Han er dybt seriøs – fordi han har en ægte interesse i, hvad slutproduktet er.  


Jeg har en ubetinget god oplevelse med, når Nicolai træner én person i virksomheden – som så derefter træner andre i virksomheden. Han er god til at formidle indhold og formidling videre.

logo
Søren fra OK

Søren Brandborg, OK Erhverv – om samarbejdet med Nicolai

Nicolai er bl.a. involveret i efteruddannelse af vores distriktschefer – som sidder med vores helt store kunder.

Nicolai er en anderledes kompetent konsulent ift. salg – fordi han favner rigtig bredt. Og han tør udfordre os. Jeg gider ikke et standardkursus – en pølsemaskine – hvor alt bare er planlagt for de næste otte måneder. I stedet ønsker jeg noget, vi kan tilpasse og modulere hen ad vejen – og dét formår Nicolai at give os.

Han er god til at stoppe op undervejs og spørge, om der er noget, vi skal gøre mere eller mindre af fremover. Om vi er på sporet, eller om vi skal gå en helt anden vej. Det evner han at se ret skarpt. Og han er meget lydhør over for ændringer. Når man skal sælge til mennesker, skal man arbejde nuanceret, og det gør Nicolai.

Nicolai er desuden en enormt behagelig person at være sammen med. Han er også én, man kan grine af tingene sammen med. Og så er han teoretisk meget velfunderet. Det er der slet ingen tvivl om.

Han er god til at flette teorien ind i dialogen, uden at det bliver for akademisk. Det er godt, for mine sælgere har netop brug for nogle håndgribelige og håndværksmæssige redskaber.

Vi har arbejdet sammen med Nicolai i cirka 1½ år nu, og vi har fat i ham hver 14. dag i gennemsnit.

Vi indledte samarbejdet, bl.a. fordi han kom med et oplæg, hvor han rent faktisk havde lyttet til det, jeg sagde og bad om. Han fangede det med det samme, og det fremgik af den plan, han vendte tilbage med. Det er desværre ikke hverdagskost fra konsulentbranchens side … Tit får jeg nærmest bare et kursuskatalog med forskellig fastlagte moduler, jeg kan vælge imellem. Det var helt anderledes med Nicolai.

Mit ønske til samarbejdet har været, at vi kunne arbejde målrettet med den enkelte medarbejder, dér hvor han eller hun aktuelt befinder sig – fx gennem en del en-til-en-træning. Så får vi individuelle tilbagemeldinger, bl.a. via sambesøg ude hos vores kunder (Nicolai tager med vores sælger derud).

Medarbejderne får en rigtig god tilbagemelding, når Nicolai har været med ude hos kunden.

Kemien er god: Både Nicolai og jeg siger tingene som de er, uden omsvøb. Og det kan jeg rigtig godt lide. Her skiller han sig også ud: Tit synes jeg, at konsulenter har svært ved at skære ordentligt ind til benet og sige tingene, som de er – og så taler de med uld i munden. Dét kan man ikke beskylde Nicolai for, og det sætter jeg pris på.

Nicolais største styrke ift. os ligger i den feedback, han giver os. Dér giver han os allermest værdi – for det får vores folk til at flytte sig. Han er god til at opfange tingene, han er årvågen og opmærksom på sælgerne, når de er i selve salget. Og han er god til at give målrettet feedback i øjenhøjde med den medarbejder, han sidder overfor. Det er den tilbagemelding, jeg hører.

Sælgerne kan også omsætte Nicolais feedback i praksis efterfølgende. Dét er også afgørende ift. at kunne fastholde ændringerne, når forløbet med ham er afsluttet.

Nicolai er god til at stille vores folk de rigtige spørgsmål – og bare blive ved med det, indtil området er helt udtømt. Han kommer ikke brasende med sin egen dagsorden, før han har undersøgt, hvad der er sket, og hvordan det er sket.

Nicolai bliver aldrig 'kunstig konsulent-agtig'. Ofte oplever jeg nemlig, at konsulenter ikke er 100 procent ærlige, når det kommer til stykket. De kan godt være berøringsangste, når det begynder at gøre lidt nas og de hårde ting skal siges. Her er Nicolai god til at skabe tryghed: Han giver blandt andet meget af sig selv.

Det, Nicolai gør, vil jeg kalde salgstræning. Hvis man ville, kunne man måske godt kalde det salgscoaching, men jeg synes, salgstræning rammer det spot-on og helt konkret.

Jeg vil anbefale andre virksomheder at samarbejde med Nicolai. Jeg har kun gode ting at sige om ham – og han er god til at gennemskue, hvor der skal sættes ind. God til at finde ud af, hvordan du som kunde får mest muligt ud af den tid, I har sammen. Han har styr på tingene og er god til at komme med anbefalinger til nye tiltag.

Alle vores distriktschefer har taget godt imod Nicolai – selv ham, som måske er mindst tilbøjelig til at ville udvikle sig. Og det skyldes først og fremmest den måde, Nicolai er på. Han går ind i folk med træsko på.

Selvfølgelig koster en-til-en-træning mere end 'holdtræning' – for det er jo det mest effektive. Men derfor er det så meget desto vigtigere, at vi hele tiden holder os skarpt på sporet. Og det synes jeg, vi gør med Nicolai.

Det, som har overrasket mig mest gennem samarbejdet med Nicolai, er den relation, jeg har fået til ham. Det startede jo som en ren business-relation, men har udviklet sig til også at blive en venskabelig relation. Og det oplever jeg sjældent.

Nicolai er netop god til at vise vejen for nye perspektiver og vinkler på salg – og måder at gribe det an på. Gjorde han ikke det, ville vi ikke flytte os. Så det er vigtigt.

            Vores sælgere er i forvejen meget kompetente og har alle sammen været igennem mange andre salgskurser tidligere – så hvis vi skal flytte dem, er vi simpelthen nødt til at give dem nye vinkler på salget, nye måder at gøre tingene på.

            Nicolai er selv god til at spørge ind på forskellige måder – og angribe udfordringerne fra nye vinkler, der åbner for nye løsninger. Vi skal fx ikke altid følge med kunden, men også nogle gange stoppe op og udfordre kunden – og opfordre til, at vi gør tingene anderledes.

 Vi har en tæt og god kontakt til Nicolai, som fx betyder, at jeg føler mig tryg ved tingene og bedre kan fokusere på mange af de andre ting, jeg skal lave. Jeg behøver ikke gå og spekulere på det, Nicolai er involveret i.

logo
Brigitte fra OK

Birgitte Svejstrup, OK Erhverv – om samarbejdet med Nicolai

Det første, som falder mig ind om Nicolai, er, at han er en god fyr. Jeg oplever ham som fagligt kompetent. Og han er fuldstændig åben omkring, hvad han kan og hvad han ikke kan. Selverkendelsen er enormt vigtig. Det har jeg stor respekt for.

Jeg kan også godt lide, at han ikke er den klassiske konsulenttype – som også lige sørger for at sikre sig selv en omsætning (på os) de næste tre år frem. Han arbejder derimod på at gøre sig selv undværlig. Der udmærker han sig ift. stort set alle andre.

Min oplevelse er, at han vil hjælpe os til at kunne stå selv. Han vil sikre, at lederne kan føre det videre, når samarbejdet er slut, og at medarbejderne også står stærkere på den lange bane. Det han laver er langtidsholdbart.

Nicolai giver gerne noget gratis – han hjælper fx andre med at skabe værdifulde relationer. Han er en naturlig videndeler. Og måske er han ikke engang selv klar over, hvor værdifuldt det er. Han deler ud af det, han kan – og han har lyst til at inspirere andre. Nicolai er en sparringspartner både for mig og for lederne.

Mange konsulenter dukker op og starter med at forkaste det meste af det, vi har gjort tidligere. Nicolai smider derimod ikke hele den gamle værktøjskasse ud. De ting, vi stadig kan bruge fremadrettet, tager vi med videre – og bruger sammen med det, han ellers kommer med. Han respekterer det, vi allerede gør. Og det er faktisk en af hans største styrker: Evnen til også at drage nytte af det, vi allerede har – og få sit eget til at gå hånd i hånd med dét. Koblet med hans indstilling til at ville gøre sig selv overflødig gør det ham rigtig interessant for os.

Flere af medarbejderne fortæller, at Nicolai er god til at skubbe til dem, uden at de går i forsvarsposition. Han har også en faglig kompetence, som gør ham til en god sparringspartner. Både på det faglige og personlige plan er han god til at rykke folk.

Nicolai har et skarpt fokus på, at vi – som mennesker – nemt falder tilbage i gamle vaner og mønstre. Og derfor skubber han hele tiden på, så vi bliver ved med at udfordre os selv, bliver ved med at afsøge nye måder at gøre tingene på. Det er rigtig godt.

Det, Nicolai først og fremmest kan, er at hjælpe med sparring og udvikling inden for salg og ledelse. I hvert fald set med mine øjne.

Nicolai er god til at være nysgerrig: Han undersøger grundigt, hvad vi har brug for, hvad vores udfordring er – og tilbyder derefter noget, som passer til os. Det er aldrig hyldevarer, han kommer med – han rammer skiven ret præcist. Han suger først til sig, og starter ikke bare med at gøre sig klog på alt muligt. Han hjælper os til at blive skarpere på, hvilke behov vi har som virksomhed. Samtidig er han også opmærksom på, at det ikke skal koste en million. Han er omkostningsbevidst på vores vegne.

Jeg oplever ham også som meget fleksibel – så han justerer og tilpasser gerne tingene undervejs. Du får ikke bare præsenteret én færdig forkromet løsning, som der ikke kan ændres ved. Han er tværtimod meget åben og imødekommende. Desuden har han et vindende væsen – med god energi, smil og et godt humør. Han er likeable. Nem og hyggelig at arbejde sammen med. Og som regel tager vores møder længere tid, end vi havde planlagt …

Det, som har overrasket mig mest ved Nicolai, er, at han investerer masser af tid i samarbejdet – uden nødvendigvis at skulle have noget for det.

Firmaer, som vil samarbejde med Nicolai, bør i forvejen have gjort sig klart, hvad problemet er – hvilken udfordring de vil have løst. Så får de allermest ud af det.

 Jeg tror, Nicolai trives allerbedst i organisationer, som ikke er alt for stive, formelle og corporate.

logo
Preben og Thomas fra SE

Preben og Thomas om samarbejdet med Nicolai

Innovative business modelling

Udgangspunktet for opgaven var et ønske om at aktivere nogle af de godt 150 forretningsideer, der var indsamlet under overskriften ”fra sort til grøn energi”.

Umiddelbart var løsningen jo ligefor – forretningsideerne var indsamlet, så nu skulle der jo så at sige blot sættes strøm til.

Men hvordan kommer vi fra 150 ideer oplistet i et regneark, til gennemarbejdede forretningsplaner, som kan generere fremtidens vækst? Ja, det var netop opgaven, og løsningen blev til under overskriften ”Innovative Business Modelling”.

Heri ligger en udvælgelse af ”tilsyneladende bæredygtige forretningsideer”, udvikling og kvalificering af ideen, samt udvikling af et road map for eksekvering af forretningsideen.

 Efter de tre dages internat workshop blev der arbejdet videre med ideen i yderligere 3 uger, hvorefter alle forretningsideerne blev vurderet i forhold til potentialet (for indtjening) og tidshorisonten. De ideer med kort tidshorisont og store indtjeningsmuligheder blev sat iværk.

logo
Anne-Mette Stender fra Home A/S
logo

Sales Diversity Lab er forskellen på en leverandør og en samarbejdspartner 

Vi arbejder i home med professionel rådgivning og salg af vores kunders største formue; deres hjem - en opgave vi er stolte af at varetage, og som bliver håndteret af kædens knap 1000 homere.

For hele tiden at mestre denne opgave, har vi et omfangsrigt efteruddannelsesprogram på home University. Her arbejder vi kontinuerligt med viden, holdning og adfærd.

Til at facilitere blandt andet vores salgsuddannelser, har vi igennem mange år benyttet eksterne konsulenthuse. De konsulenter vi benytter, møder som det første et ufravigeligt krav om, at man ikke blot er leverandør af et salgskursus til home kæden, men indgår i vores team som samarbejdspartner. 

Da jeg i efteråret 2018 var på udkig efter nye kræfter til udvikling af en salgsuddannelse, blev jeg anbefalet at tage kontakt til Sales Diversity Lab.

I Dan og Nicolai har jeg fundet et topprofessionelt makkerpar, der udover at favne en stor viden om salg og salgsledelse, også har stor erfaring i eksekvering af salgs disciplinerne i praksis.

Og så er jeg i den grad blevet mødt af et par energiske og engagerede samarbejdspartnere, der byder ind med masser af muligheder for nytænkning i vores læring, og som har brugt uvurderlig tid og kræfter på at lære homeres DNA at kende. Med det ene formål, at styrke den enkelte home’er, således at vores kunder får den allerbedste oplevelse, når de skal fra hjem til hjem.

logo
Katrine fra HK

Faglig Konsulent Katrine Lund Ansbøl om samarbejdet med Nicolai og Dan

1. Hvilken opgave har du lavet sammen med Nicolai og Dan? 

Dan og Nicolai har i samarbejde med HK Privat udviklet og afviklet salgskurset ”Succes med salget” til HK Privat medlemmer. 

Kurset var ét heldags kursus afholdt i HK’s 7 lokalafdelinger. Kurset gav deltagerne 4 teoretiske perspektiver på salget og 150års Best Practice, derudover kunne deltager deltage i én a to workshop ”Tag initiativ til salget” eller ”Udnyt dialogen med kunden”, som med hvert sit udgangspunkt gav deltagerne mulighed for at træne perspektiverne. 

2. Hvad er din oplevelse af samarbejdet?

Samarbejdet med Dan og Nicolai har været sjovt, lærerigt og udbytterigt. 

Dan og Nicolai tog sig tid til både at afholde udviklingsmøder omkring indholdet og gribe telefonen, og tage en snak om, hvordan vi gør tingene bedst for den målgruppe, de arbejder med. 

De er ekstremt dygtige fagligt, og derudover er de eminente undervisere, der både kan formidle fagligt tungt stof og teorier på en sjov og jordnær måde, hvilket er meget vigtigt med den målgruppe HK har, men de kan også sætte rammen således undervisningsrummet fungerer og holde fokus. 

3. Resultater

Den generelle tilfredshed med kurset var i gennemsnit 8,27 ud af 10.
Deltagerne har sagt følgende om Dan og Nicolai og kurset ”Succes med salget”:

  • De havde en god energi dagen igennem
  • Gode undervisere. Fagligt indhold rigtig godt
  • Fantastiske oplægsholdere. Sjove, spændende og inspirerende
  • Positiv overrasket over det høje niveau for underviserne

4. Hvorfor vil du anbefale Nicolai og Dan til andre?

Jeg vil først og fremmest anbefale andre at samarbejde med Dan og Nicolai, fordi de er ekstremt dygtige og har en dyb viden inden for deres felt. 

Derudover er de to meget behagelige mennesker, som ønsker at lykkedes med et godt resultat og som har enormt meget ære og stolthed i det de laver, og så bliver man simpelthen i godt humør af at samarbejde med dem!